Workshops
Een miljoen Nederlanders houdt zich dagelijks bezig met schrijven. Om gepubliceerd te worden, of juist niet. In beide gevallen is de blik van een professional prettig en zinvol, maar Manu propria maakt zich er niet vanaf met de bekende schrijftips. Schrijven is iets heel persoonlijks, onze aanpak dus ook. Tijdens ontspannende wandelingen en intensieve lessen behandelen we de kunst van het schrijven uit eigen ervaring: fantaseren, vormen, reflecteren, schrijven en schrappen. De nadruk ligt op literair proza, maar op verzoek zijn ook lessen in journalistiek of commercieel schrijven mogelijk.

Een schrijfworkshop duurt anderhalve dag en omvat behalve de lesuren een overnachting inclusief ontbijt in een gerieflijk hotel, een uitgebreide lunch en een literaire wandeling door het Limburgse heuvelland. Cursisten krijgen van tevoren een schrijfopdracht toegestuurd die op locatie verder zal worden uitgewerkt. De kosten voor het weekendprogramma bedragen € 395,=.

Maatwerk
Wie na de workshop de pen niet meer neer kan leggen, begeleid wil worden bij een specifiek schrijfproject of met een writer’s block worstelt, kan zich inschrijven voor een persoonlijk e- mailconsult of privélessen. (Omgeving Zuid-Limburg.)