Teambuilding
Ooit geprobeerd samen een tekst te schrijven? Het is de ultieme proeve van samenwerking. Als die tekst ook nog een verhaallijn moet hebben, met een intrigerende kop en staart, een strakke spanningsboog, realistische dialogen gevoerd door echte personages - maak je borst dan maar nat. In onze bedrijfsworkshops nemen werknemers samen de pen op om een verhaal tot een goed einde te brengen. Trefwoorden: fantaseren, overleggen, schrappen, smeden, doorpennen. Kill your darlings, niet je collega!

Om de fantasie op hol te brengen, beginnen we met een literaire wandeling door het Limburgse heuvellandschap. Waar let je op, wat neem je mee? Na een uitgebreide lunch mogen de cursisten zelf aan de slag, in de inspirerende omgeving van een oude kasteelzaal, onder toeziend oog van een ervaren schrijver. Het eindresultaat wordt na de cursus geredigeerd, opgemaakt en ingebonden aan het deelnemende bedrijf toegezonden.

De workshop creatief schrijven duurt, afhankelijk van de vraag, één of twee dagdelen, al dan niet met overnachting in .

Zakelijk schrijven
Op het werk is geschreven tekst een cruciaal communicatie- en bindmiddel, en een manier om helder afspraken vast te leggen. Niet iedereen is even sterk in schrijfwerk. Manu propria kan helpen om het schrijven binnen een bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Groepsgewijs, om de teamgeest te versterken, of onder vier ogen. Voor leden van het managementteam tot medewerkers van communicatieafdelingen en personeelsverenigingen.

Liever persoonlijk advies? We geven ook privélessen en e-mailconsults, leveren strategisch communicatieadvies en begeleiden bij de uitvoering ervan. Een strategisch communicatieplan, een mooie corporate brochure, een bondig jaarverslag of een treffende personeelsadvertentie: er is veel mogelijk, neem gewoon even contact met ons op.